כרובית בטחינה- מתכון פשוט לפרחי כרובית צלויים עם טחינה

פרחי כרובית צלויים עם טחינה זה פינוק טעים שאפשר להכין בקלי קלות בכמה דקות עבודה ולהגיש כנשנוש קל או ליד כל ארוחה כתוספת משדרגת
דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 2-3
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

מרכיבים

  • 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

לטחינה

  • 1/3 כוס טחינה אל ארז
  • 1/4 כוס מים
  • 2-3 slices מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

הוראות הכנה

  1. חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים כ-5 דקות ומסננים.

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  3. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.

  4. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.

  5. מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, יוצקים מעל הטחינה, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

צילום: אלון מסיקה