טארט טאטן תפוחים עם קצפת-טחינה

עוגת תפוחים פופולארית, שזכתה לאין סוף גרסאות ושדרוגים, מקבלת טוויסט ים תיכוני עם קצפת טחינה מפתיעה וטעימה במיוחד. מתכון של רז רהב

SHARE

חומרים למחבת בקוטר 24 ס"מ

1 חבילה (כ-600 גרם) בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
7 תפוחי עץ מזן גרני סמית'
1/2 כוס סוכר לבן
50 גרם חמאה
קורט מלח

לקצפת טחינה

1/2 1 כוסות טחינה אל ארז
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
2/3 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את הסוכר במחבת בקוטר 24 ס"מ שמתאימה לתנור, עד לקבלת נוזל בצבע ענברי. מוסיפים בזהירות חמאה ומלח ומערבבים עד לקבלת קרמל אחיד. מסירים מהאש.
  3. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה והגרעינים וחותכים לרבעים. מסדרים את רבעי התפוח כשצידם הרחב כלפי מטה בתוך הקרמל – אפשר ליצור צורת מניפה או ספירלה.
  4. מכניסים את המחבת לתנור ל-20 דקות, לריכוך והזהבת התפוחים.
  5. חותכים מבצק העלים עיגול בקוטר 25 ס"מ (מעט יותר גדול מהמחבת). בתום 20 דקות, מוציאים בזהירות את המחבת מהתנור, מניחים את עיגול בצק העלים על גבי התפוחים ותוחבים מעט את השוליים פנימה.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב ואפוי. מוציאים מהתנור והופכים בזהירות רבה לצלחת הגשה.
  7. בינתיים מכינים קצפת: מקציפים כוס אחת של טחינה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו בלון, עד לקבלת קצפת רכה. מקפלים לתוך הקצפת את יתרת הטחינה בתנועות קיפול עדינות. שומרים בקירור עד להגשה.
  8. מגישים את הטארט בעודו חם, בליווי הקצפת הקרה.