סלט חם של פול ירוק עם עשבי תיבול וטחינה
לא רק בפסח - עכשיו כשיש פול קפוא ואפילו קלוף בכל סופרמרקט, הרבה יותר קל ליהנות מטעמו העדין כל השנה. נועה לוי מציעה מתכון לסלט פול ירוק, עשבי תיבול ורוטב טחינה
חומרים ל-4 מנות
400 גרם פול ירוק קפוא, רצוי ללא קליפה
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
3 כפות מיץ לימון
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
1 עגבנייה גדולה
שמן זית
אופן ההכנה
- חולטים את הפול: מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול. ברתיחה, חולטים את הפול הקלוף לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד. אם הפול לא קלוף, קולפים אחרי החליטה.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום פרוס כ-2 דקות (זהירות שלא יישרף). מוסיפים את הפול, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.
- מוסיפים שמיר וכוסברה קצוצים ומיץ לימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
- מגישים: יוצקים לכל צלחת רוטב טחינה. מניחים מעל כמה כפות של סלט פול. חוצים את העגבנייה וסוחטים את המיץ מעל הסלט. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.