עוגת שיש טחינה
עוגת שיש טחינה זו עוגה בחושה מעולה, טעימה ויפהפיה בטעמים אהובים של טחינה ושוקולד
צילום: נמרוד סונדרס
חומרים לתבנית אינגלישקייק
1 כוס (240 מ"ל) טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל קטן יוגורט
1 כוס (140 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
4 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
לציפוי
ממרח שוקולד (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אם התבנית לא חד פעמית, מרפדים אותה בנייר אפייה.
- מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה גדולה את הטחינה, הביצים, הסוכר והיוגורט לכדי בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט עד שהיבשים נטמעים ואין קמח בתחתית הקערה.
- יוצקים חצי מהבלילה לתוך התבנית, מוסיפים את ממרח השוקולד ליתר הבלילה שבקערה ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה השוקולדית מעל הבהירה ויוצרים מראה משויש בעזרת סכין או מזלג.
- אופים את העוגה כ-50 דקות או עד שהיא משחימה יפה וקפיצית למגע. מצננים.
- מורחים מעל העוגה ממרח שוקולד (לא חובה) ומגישים.