עוגת שיש טחינה

עוגת שיש טחינה זו עוגה בחושה מעולה, טעימה ויפהפיה בטעמים אהובים של טחינה ושוקולד

צילום: נמרוד סונדרס

חומרים לתבנית אינגלישקייק

1 כוס (240 מ"ל) טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל קטן יוגורט
1 כוס (140 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
4 כפות ממרח שוקולד שאוהבים

לציפוי

ממרח שוקולד (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. אם התבנית לא חד פעמית, מרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה גדולה את הטחינה, הביצים, הסוכר והיוגורט לכדי בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט עד שהיבשים נטמעים ואין קמח בתחתית הקערה.
  3. יוצקים חצי מהבלילה לתוך התבנית, מוסיפים את ממרח השוקולד ליתר הבלילה שבקערה ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה השוקולדית מעל הבהירה ויוצרים מראה משויש בעזרת סכין או מזלג.
  4. אופים את העוגה כ-50 דקות או עד שהיא משחימה יפה וקפיצית למגע. מצננים.
  5. מורחים מעל העוגה ממרח שוקולד (לא חובה) ומגישים.
  • EN