אסיה בקערה: נודלס עם נבטים וביצים רכות ברוטב טחינה
קערה מהירה וקלה להכנה בסגנון בודהה בול עם אטריות, נבטים וביצים רכות, ברוטב טחינה מתובל. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר, בבית או בעבודה
חומרים ל-4 מנות
2 ביצים L
1 חבילה נבטים סיניים
1 חבילה אטריות ביצים או אורז
1/2 צרור כוסברה, עלים בלבד
לשמן צ'ילי (אפשר לקנות שמן מוכן)
50 גרם שבבי צ'ילי יבש
1/2 כף זרעי כוסברה
1/2 כף זרעי כמון
1 כוכב אניס
1 כף שמן שומשום
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן צמחי (לא שמן זית)
לרוטב טחינה
2 כפות שומשום
5 כפות טחינה אל ארז
3 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין
מים קרים
אופן ההכנה
- מכינים שמן צ'ילי: משטחים שבבי צ'ילי, זרעי כוסברה, זרעי כמון וכוכב אניס על מחבת יבשה וקולים עד שהם מעלים ניחוח ומזהיבים מעט. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט וטוחנים במטחנת תבלינים (אפשר גם במכתש ועלי). מעבירים את האבקה לצנצנת קטנה. מוסיפים לצנצנת שמן שומשום ומלח ומערבבים.
- מחממים את השמן בסיר קטן, עד שהוא מעלה עשן. יוצקים מיד לצנצנת (התערובת אמורה לבעבע) ומניחים להתקרר. מאחסנים במקום קריר ויבש עד לשימוש.
- מכינים רוטב טחינה: משטחים את השומשום על מחבת יבשה וקולים להזהבה קלה. מסירים מהאש וטוחנים לאבקה במטחנת תבלינים או מכתש ועלי. מעבירים לקערית.
- מוסיפים לשומשום הטחון את יתר חומרי הרוטב. מוסיפים מים קרים בהדרגה, עד לסמיכות הרצויה, בדומה לבלילה של פנקייק. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- מבשלים את הביצים: מרתיחים שפע מים בסיר קטן.מכניסים את הביצים למים ומבשלים בדיוק 6 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח, מקלפים ושומרים בצד.
- מבשלים את הנבטים והאטריות: מרתיחים שפע מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, חולטים את הנבטים במשך דקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד. באותם המים מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים.
- מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים לכל קערה רבע מכמות הרוטב. מחלקים בין הקערות אטריות, נבטים, עלי כוסברה ומניחים לצידם חצי ביצה רכה. מזלפים שמן צ'ילי לפי הטעם ומגישים. יש לערבב היטב לפני האכילה.