עוגת שמרים טחינה, סילאן ופקאן
עוגת שמרים טחינה, סילאן ופקאן זו עוגה מושלמת: טעימה, רכה, נימוחה, יפהפיה, עם טריק מעולה ליצירת המראה המיוחד שלה
מתכון וצילום: בתיה שורק
חומרים לבצק (תבנית בקוטר 28-30 ס"מ)
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצה M (או 1 L)
240 מ"ל (1 כוס) חלב
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
למלית
1 כוס טחינה אל ארז
3/4 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
להברשה
1 ביצה טרופה
לסירופ
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
לזיגוג
2 כפות טחינה אל ארז
1 כף סילאן
חופן אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את החלב והביצים ולשים 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה (קוביה קוביה) וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד שהיא נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מדפנות קערת המיקסר.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או לחילופין במקרר כ-6 שעות.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט אגוזי הפקאן (שימו לב – זה חשוב).
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ועובדים כל פעם עם חלק אחד כאשר היתר מכוסה (עדיף לשמור במקרר, במיוחד בקיץ). מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן גדול, מורחים שכבה של המלית ומפזרים את אגוזי הפקאן. מקפלים שליש פנימה ומעל עוד שליש. מרדדים מעט ובעזרת גלגלת או סכין חותכים את המלבן לרצועות ברוחב כ-2 ס"מ.
- מקמחים צ'ופסטיק (או שיפוד / מסרגה) ומלפפים רצועה על גבי הצ'ופסטיק: תחילה צובטים את החלק התחתון לסגירה ראשונית וכך ממשיכים ללפף עד למעלה ושוב צובטים לסגירה. מורידים את כל הבצק בבת אחת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים עם יתר הבצק (מניחים את הרצועות בצפיפות). מכסים את התבנית ומתפיחים שנית כ-40 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את העוגה בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת את הסוכר והמים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ הסוכר. מצננים קלות, מזגגים בתערובת הטחינה והסילאן ומפזרים אגוזי פקאן.