רול טחינה ממולא בכל טוב
מעדיפים לוותר על גלוטן? קבלו תחליף מעולה לכריך של בית הספר, כזה שכיף לקחת גם לעבודה או לאכול בחיק הטבע. השילוב בין טחינה לביצים עושה פלאים.
מתכון: אורלי ברונשטיין; צילום – נמרוד סונדרס
חומרים ל-4 רולים
4 כפות טחינה אל ארז
4 ביצים
1/4 כוס מים
1 כפית דבש או סילאן
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
קורט כורכום
למלית כל טוב
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (הלבן והירוק)
1/2 בצל סגול קצוץ
2 כפות טחינה אל ארז
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- מכינים את הרולים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט המלית, לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת נון סטיק (או משומנת קלות), יוצקים רבע מכמות התערובת למחבת ומטגנים 2 דקות עד שהיא מתייצבת. הופכים בעזרת מרית ומטגנים חצי דקה מהצד השני. מכינים באותו אופן את הרולים הנותרים. עורמים אחד על גבי השני.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערית את עשבי התיבול, הבצ הירוק והבצל ובקערית שניה את הטחינה והלימון. מורחים רבע כמות על כל רול, מגלגלים ומגישים.
הערות
– אפשר להכין את הרולים במיקרוגל – יוצקים לצלחת רבע מכמות התערובת ומפעילים למשך 40 שניות עד דקה תלוי בעוצמת המכשיר. אין צורך להפוך.
– אפשר למלא את הרולים בסלט חצילים קלויים בטחינה, בסלט ביצים או בביצים קשות ופרוסות חציל מטוגנות, טחינה ועמבה.