En

ריזוטו טחינה עם גזרים צלויים ורוטב פונזו

איך לא חשבו על זה קודם - ריזוטו עשיר עם טחינה שמעניקה לו מרקם קרמי במיוחד, בליווי גזרים צבעוניים צלויים ורוטב אסייתי מתקתק

חומרים ל-4 מנות

1/4 כוס שמן זית
1/2 בצל, קצוץ דק
1 גבעול כרישה, קצוץ דק (החלק הלבן בלבד)
500 גרם אורז ריזוטו (ארבוריו), לא שטוף
2 גבעולי טימין
1 שן שום, קצוץ דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 1 כוסות יין לבן
1/2 3 כוסות ציר ירקות או מים
1/2 כוס טחינה אל ארז
2 כפות מיץ לימון

לגזרים הצלויים

20 גזרים צבעוניים קטנים, שטופים היטב
1/4 כוס שמן זית
20 גרם חמאה
עלים מגבעול טימין אחד
1 עלה דפנה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח גס
2 כפות מיץ לימון

לרוטב פונזו

1 בצל, קצוץ דק
1/2 כוס רוטב סויה
5 כפות סוכר לבן
3 כפות סאקה
3 כפות מירין
2 כפות חומץ אורז
2 כפיות מלח
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את הגזרים: מעבירים את הגזרים לקערה גדולה, מוסיפים שמן, תבלינים ומיץ לימון ומערבבים היטב. מעסים את הגזרים בתערובת, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך 25 דקות, לריכוך.
  3. בינתיים מכינים רוטב פונזו: יוצקים שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל כ-8 דקות, לה בצל שחום ומטוגן. מסירים מהאש.
  4. מחממים בסיר קטן סויה, סוכר, סאקה, מירין, חומץ אורז ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהאש, מוסיפים מיץ לימון, בצל מטוגן ושומשום קלוי ומערבבים. שומרים בצד.
  5. מכינים את הריזוטו: מחממים שמן זית בסיר רחב מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף והכרשה מתרככת. מוסיפים שום ועלי טימין, מערבבים ומטגנים במשך דקה נוספת.
  6. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עד שכל גרגירי האורז מצופים בשמן. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים יין ומבשלים עד שכל היין מתאדה.
  7. מתחילים להוסיף נוזלים לסיר, מצקת אחת בכל פעם, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. רק אז מוסיפים מצקת נוספת של נוזלים. ממשיכים כך עד שהאורז רך אבל עדיין נגיס. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
  8. מוסיפים טחינה ומיץ הלימון, מערבבים היטב, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
  9. מגישים: מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה. מניחים מעל כמה גזרים צלויים ומזלפים רוטב פונזו. מגישים מיד.
דילוג לתוכן