פיצה טחינה
פיצה טחינה זה מתכון נפלא לפיצה נטולת גלוטן שמכינים בקלות על בסיס בצק טחינה רך וטעים
צילום: נמרוד סונדרס
חומרים לתחתית
120 מ"ל (1/2 כוס) טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3 ביצים
1 כף סילאן או מייפל
1 כף שמן או שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
לתוספות
רוטב מוכן לפיצה
200-250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תחתית תבנית הפיצה.
- טורפים בקערה את כל מרכיבי התחתית לתערובת אחידה, חלקה ויחסית נוזלית.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים אפייה ראשונה של כ-8 דקות עד שהתחתית מתחילה להתייצב ולהזהיב.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים מעל התחתית את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינה וממשיכים לאפות כ-8 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה יפה.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום, חותכים למשולשים ומגישים.