מתכון לעוגיות טחינה עם שוקולד צ'יפס
חיבור נפלא בין עוגיות טחינה נימוחות לעוגיות שוקולד צ׳יפס בטעם חלבה. חשוב לקרר לפני האפייה, להקפיד על אפייה קצרה, לצנן אחרי האפייה לפני שמעבירים לקופסה
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים:
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
2/3 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד צ׳יפס (מריר/חלב/לבן)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מערבבים בקערה נוספת את החמאה, הטחינה ושני סוגי הסוכר לתערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת החמאה את השוקולד צ׳יפס ומאחדים עם תערובת הקמח לקבלת בצק רך וגמיש.
- יוצרים מהבצק 30 כדורים בגודל אחיד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים 12-15 דקות עד שהן מתחילות להזהיב אבל עדיין רכות במרכז. אל דאגה, הן יתקשו אחרי הקירור.