כרובית בטחינה ועגבניות

כרובית בטחינה ועגבניות זה פתיח מושלם ומשדרג לכל ארוחה: טעים, בריא ופשוט להכנה

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 3-4
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

1 ראש כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1-2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
חופן בצל ירוק קצוץ

לטחינה בתחתית

1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3/4 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח או לפי הטעם

להגשה

טחינה גולמית מעודנת מבקבוק לחיץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את הכרובית: מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-30 דקות להזהבה יפה.
  3. מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.
  4. יוצרים שלולית טחינה יפה בתחתית צלחת הגשה, עורמים מעל את הכרובית, מפזרים מעל את קוביות העגבנייה והבצל הירוק, מזלפים קצת טחינה מבקבוק לחיץ ומגישים.
  • EN
  • דילוג לתוכן