כרובית בטחינה ועגבניות
כרובית בטחינה ועגבניות זה פתיח מושלם ומשדרג לכל ארוחה: טעים, בריא ופשוט להכנה
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים:
1 ראש כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1-2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
חופן בצל ירוק קצוץ
לטחינה בתחתית
1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3/4 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
להגשה
טחינה גולמית מעודנת מבקבוק לחיץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הכרובית: מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-30 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצרים שלולית טחינה יפה בתחתית צלחת הגשה, עורמים מעל את הכרובית, מפזרים מעל את קוביות העגבנייה והבצל הירוק, מזלפים קצת טחינה מבקבוק לחיץ ומגישים.