עוגת טחינה רכה עם מייפל ושקדים
עוגת טחינה רכה עם מייפל ושקדים זה מתכון מושלם מבית היוצר של רחלי קרוט לעוגה שתרצו ליד הקפה או התה שלכם בכל בוקר מחדש.
מתכון וצילום: רחלי קרוט
חומרים לבלילה (תבנית אינגליש או קוגלהוף 20 ס"מ)
2 ביצים גדולות
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס שמן ניטרלי
1 כפית משחת וניל (או תמצית)
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה)
2 כפות גדושות שקדים טחונים
לעיטור
1/2 כוס שקדים פרוסים
תרסיס שמן
1 כף שקדים טחונים (קמח שקדים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש או תבנית קוגלהוף בקוטר 20 ס"מ (אם משתמשים בקוגלהוף, או כל תבנית אחרת שצריך להפוך, מפזרים בפנים פרוסות שקדים ושקדים טחונים).
- טורפים בקערה גדולה את הביצים, המייפל, השמן, משחת הווניל, הטחינה ומיץ התפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים וממשיכים לטרוף להטמעה בבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים למעלה את השקדים ואופים 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט ומגישים.