עוגת טחינה רכה עם מייפל ושקדים זה מתכון מושלם מבית היוצר של רחלי קרוט לעוגה שתרצו ליד הקפה או התה שלכם בכל בוקר מחדש.
מתכון וצילום: רחלי קרוט
חומרים לבלילה (תבנית אינגליש או קוגלהוף 20 ס"מ)
2 ביצים גדולות
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס שמן ניטרלי
1 כפית משחת וניל (או תמצית)
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה)
2 כפות גדושות שקדים טחונים
לעיטור
1/2 כוס שקדים פרוסים
תרסיס שמן
1 כף שקדים טחונים (קמח שקדים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש או תבנית קוגלהוף בקוטר 20 ס"מ (אם משתמשים בקוגלהוף, או כל תבנית אחרת שצריך להפוך, מפזרים בפנים פרוסות שקדים ושקדים טחונים).
- טורפים בקערה גדולה את הביצים, המייפל, השמן, משחת הווניל, הטחינה ומיץ התפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים וממשיכים לטרוף להטמעה בבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים למעלה את השקדים ואופים 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט ומגישים.