לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול
לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול ארומטיות ומלאות טעם שמתאימות גם לטבעונים. אפשר לעצב גם כחלה או כחלות אישיות לארוחת שישי.
מתכון: אורלי ברונשטיין; צילום – נמרוד סונדרס
חומרים ל-16 לחמניות או חלה אחת
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח חלה או לחם
2 כפיות שמרים יבשים
240 מ״ל (1 כוס) מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית ועוד קצת להברשה
שומשום
למלית
1/2 כוס טחינה אל ארז
3 שיני שום כתושות
3 כפות שומשום ו/או צנוברים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט כורכום
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים את כל המרכיבים, למעט המלית, במיקסר עם וו לישה 8 דקות לבצק אחיד, חלק ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט עשבי התיבול.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים, מורחים את המלית, מפזרים את עשבי התיבול ומגלגלים לרולדה. פורסים לשבלולים בעובי 2 ס״מ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את השבלולים התפוחים בשמן זית, מפזרים שומשום (אם רוצים) ואופים 20-25 דקות להזהבה. אם לא מגישים מיד, מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. אפשר להקפיא ולחמם כשעדיין קפוא.