אוזני המן במילוי מנגולד, טחינה ולימון כבוש
מי אמר שאוזני המן חייבים לאכול רק בפורים? רינת צדוק עם מתכון לאוזני המן מלוחות במילוי מנגולד וטחינה שיעשו לכם שמח בפה
מצרכים ל-40 אוזני המן
לבצק
1/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 כוס טחינה אל ארז
80 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף מים קרים
למלית
1 צרור מנגולד
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות, קצוצות דק
2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות דק
1/2-1 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
4 כפות טחינה אל ארז
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים מלבד המים למיכל של וטוחנים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים קרים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לכדור ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: מפרידים את אלי המנגולד לגבעולים ועלים. קוצצים דק את שני הסוגים ומעבירים לקערות נפרדות.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה, מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את גבעולי המנגולד (החלק הלבן) כדקה.מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים מעט.
- מעבירים למחבת עגבניות, לימון כבוש ופלפל חריף ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. כשהתערובת קרה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים את קצוות העיגול בעזרת האצבעות, לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
- מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.