אוזני המן במילוי מנגולד, טחינה ולימון כבוש

מי אמר שאוזני המן חייבים לאכול רק בפורים? רינת צדוק עם מתכון לאוזני המן מלוחות במילוי מנגולד וטחינה שיעשו לכם שמח בפה

SHARE

מצרכים ל-40 אוזני המן

לבצק

1/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 כוס טחינה אל ארז
80 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף מים קרים

למלית

1 צרור מנגולד
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות, קצוצות דק
2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות דק
1/2-1 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
4 כפות טחינה אל ארז
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים מלבד המים למיכל של וטוחנים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים קרים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לכדור ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מפרידים את אלי המנגולד לגבעולים ועלים. קוצצים דק את שני הסוגים ומעבירים לקערות נפרדות.
  4. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את גבעולי המנגולד (החלק הלבן) כדקה.מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים מעט.
  5. מעבירים למחבת עגבניות, לימון כבוש ופלפל חריף ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. כשהתערובת קרה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים את קצוות העיגול בעזרת האצבעות, לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
  8. מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.