חלה מתוקה עם טחינה ודבש
חלות מתוקות רכות וטעימות, מתאימות להגשה בראש השנה וכמובן בערב שבת. מזל שהמתכון לשתי חלות, כדי שיישאר מספיק לכולם
חומרים ל-2 חלות
1 כוס מים קרים
1/4 כוס שמן צמחי
1 ביצה L
3 כפות דבש
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 4 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים
אופן ההכנה
- מעבירים לקערת מיקסר מים, שמן, ביצה, דבש וטחינה ומערבלים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה. כשהחומרים מתאחדים, מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים ללוש 3-4 דקות, עד לקבלת בצק. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ולחה ומשהים לתפיחה במשך 60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- טופחים באגרוף על הבצק שתפח להוצאת האוויר, יוצרים שוב כדור ומחזירים לתפיחה שנייה למשך 60 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-4 או 6 חלקים שווים (תלוי אם רוצים לקלוע חלה מ-2 או מ-3 רצועות). יוצרים מכל חלק גליל, מכסים במגבת ומשהים ל-20 דקות נוספות.
- מגלגלים כל גליל לנחש ארוך באורך שווה וקולעים לצורת בורג או צמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומשהים לתפיחה נוספת במשך 30-60 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות במים או בביצה ואם רוצים מפזרים מעל שומשום, קצח או מלח גס. אופים את החלות בתנור החם במשך 25-30 דקות, עד שהן שחומות ואפויות. מוציאים לרשת ומצננים היטב לפני שמגישים.