חלה מתוקה עם טחינה ודבש

חלות מתוקות רכות וטעימות, מתאימות להגשה בראש השנה וכמובן בערב שבת. מזל שהמתכון לשתי חלות, כדי שיישאר מספיק לכולם

חומרים ל-2 חלות

1 כוס מים קרים
1/4 כוס שמן צמחי
1 ביצה L
3 כפות דבש
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 4 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר מים, שמן, ביצה, דבש וטחינה ומערבלים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה. כשהחומרים מתאחדים, מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים ללוש 3-4 דקות, עד לקבלת בצק. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ולחה ומשהים לתפיחה במשך 60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. טופחים באגרוף על הבצק שתפח להוצאת האוויר, יוצרים שוב כדור ומחזירים לתפיחה שנייה למשך 60 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-4 או 6 חלקים שווים (תלוי אם רוצים לקלוע חלה מ-2 או מ-3 רצועות). יוצרים מכל חלק גליל, מכסים במגבת ומשהים ל-20 דקות נוספות.
  4. מגלגלים כל גליל לנחש ארוך באורך שווה וקולעים לצורת בורג או צמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומשהים לתפיחה נוספת במשך 30-60 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מברישים את החלות במים או בביצה ואם רוצים מפזרים מעל שומשום, קצח או מלח גס. אופים את החלות בתנור החם במשך 25-30 דקות, עד שהן שחומות ואפויות. מוציאים לרשת ומצננים היטב לפני שמגישים.
  • EN