פופקורן מתוק עם טחינה ומייפל – נשנוש ביתי מושלם
פופקורן מתוק עם טחינה ומייפל זה לא עוד מנת פופקורן שאתם רגילים לקבל בקולנוע. נשנוש ביתי מושלם ומשודרג בטעמים מתוקים נפלאים
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים:
2.5 כפות שמן
2 כפות טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1.5 כפות סירופ מייפל
1 כף חלב / חלב צמחי
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/4 כוס תירס יבש להכנת פופקורן
1 כף שומשום לבן או שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- מערבבים בקערית 1 כף שמן, הטחינה, המייפל, החלב והמלח ושומרים בצד.
- מחממים את יתרת השמן בסיר עמוק ומכינים פופקורן (עד שהוא מתפצפץ). מעבירים מיד לקערה עמוקה, מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבבים היטב לציפוי מלא.
- משטחים את הפופקורן המצופה בתבנית, מפזרים שומשום ואופים כ-8 דקות עד שהציפוי מתייבש.