אוזני המן במילוי תפוחים, טחינה וקינמון

אם מתחשק להכין משלוח מנות קצת יותר מגוון לחג פורים הקרוב, הכינו מתכון לאוזני המן פריכות, במילוי תפוחים, טחינה וקינמון. מתכון של רינת צדוק

SHARE

חומרים לכ-40 אוזני המן

לבצק

1 כוס קמח שקדים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 כוס שמן זית
70 גרם חמאת קקאו, מומסת
1/3 כוס סוכר קנים
קורט מלח

למלית

2 תפוחי עץ
2 כפות שמן זית
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות סילאן
3 כפות טחינה אל ארז
קורט קינמון
1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס
1/2 כוס שקדים טחונים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים את כל חומרי הבצק למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  2. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעבדים לכדור בצק ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים קוביות תפוחים, קליפת לימון וסילאן ומבשלים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. מוסיפים למחבת את יתר חומרים המלית ומערבבים. שומרים בצד.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לבצק בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ובעזרת האצבעות מהדקים את הקצוות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
  7. מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.