אם מתחשק להכין משלוח מנות קצת יותר מגוון לחג פורים הקרוב, הכינו מתכון לאוזני המן פריכות, במילוי תפוחים, טחינה וקינמון. מתכון של רינת צדוק
חומרים לכ-40 אוזני המן
לבצק
1 כוס קמח שקדים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 כוס שמן זית
70 גרם חמאת קקאו, מומסת
1/3 כוס סוכר קנים
קורט מלח
למלית
2 תפוחי עץ
2 כפות שמן זית
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות סילאן
3 כפות טחינה אל ארז
קורט קינמון
1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס
1/2 כוס שקדים טחונים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את כל חומרי הבצק למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעבדים לכדור בצק ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים קוביות תפוחים, קליפת לימון וסילאן ומבשלים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים למחבת את יתר חומרים המלית ומערבבים. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לבצק בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ובעזרת האצבעות מהדקים את הקצוות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
- מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.