פנקייק עסיסי מקמח כוסמין מלא
אין ילד שלא אוהב פנקייק בשבת בבוקר או סתם ביום חופש. נועה לוי מציעה גרסה בריאה יותר אבל לא פחות טעימה לחביתיות שלא רק ילדים אוהבים
חומרים ל-8 פנקייקס
3 כוסות קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט
1 כוס חלב או חלב שקדים
1 כפית תמצית וניל
3 כפות טחינה אל ארז
1 ביצה L
חמאה או תרסיס שמן, לשימון
להגשה
פירות העונה
סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים.
- מאחדים בין שתי הקערות וטורפים רק עד לקבלת בלילה אחידה יחסית (לא נורא אם נשארים קצת גושים). חשוב לא לערבב יותר מדי.
- מחממים מחבת נון סטיק מעל להבה בינונית. משמנים את המחבת במעט חמאה או עם תרסיס שמן.
- ממלאים 3/4 מצקת ויוצקים למחבת ליצירת פנקייק. ממתינים עד שמופיעות בועות בחלקו העליון והופכים בזהירות לצדו השני לעוד דקה. מעבירים לצלחת וממשיכים כך עם יתר הבלילה.
- בינתיים חותכים פירות להגשה ומגישים את הפנקייקס כשהם חמים, לצד פירות וסירופ מייפל.