כשמזרח ומערב נפגשים – בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן
בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן זה קינוח טעים ופשוט להכנה שמשלב באופן מושלם טעמי מזרח ומערב
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
מרכיבים:
1/2 כוס חמאה מומסת ומקוררת (או 1/2 כוס שמן זית/קנולה)
¼1 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שומשום שחור קלוי
2 כפות שומשום לבן קלוי
¼1 כוסות סוכר חום בהיר
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, ההל, המלח, הפלפל ושני סוגי השומשום.
- מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר החום, החמאה המומסת, בהיצים והווניל לתערובת חלקה. מקפלים פנימה את תערובת היבשים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים שוב לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות להזהבה יפה.
- מצננים וחותכים ל-9 או 16 ריבועים בגודל רצוי.