כשמזרח ומערב נפגשים – בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן

בלונדיז טחינה נימוחים של עדינה זוסמן זה קינוח טעים ופשוט להכנה שמשלב באופן מושלם טעמי מזרח ומערב

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 8-10
סוג כשרות סוג כשרות חלבי

צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

מרכיבים:

1/2 כוס חמאה מומסת ומקוררת (או 1/2 כוס שמן זית/קנולה)
¼1 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שומשום שחור קלוי
2 כפות שומשום לבן קלוי
¼1 כוסות סוכר חום בהיר
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, ההל, המלח, הפלפל ושני סוגי השומשום.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר החום, החמאה המומסת, בהיצים והווניל לתערובת חלקה. מקפלים פנימה את תערובת היבשים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים שוב לאיחוד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות להזהבה יפה.
  5. מצננים וחותכים ל-9 או 16 ריבועים בגודל רצוי.
  • EN
  • דילוג לתוכן