עוגיות טחינה מתכון
עוגיות טחינה פשוטות אלה עוגיות טעימות, קטנות ומתוקות, שכיף להכין בבית לבד או עם ילדים ולהגיש לצד כוס קפה או תה
חומרים ל-24 עוגיות
- 1/2 כוס טחינה אתיופית – טחינה קלאסית משומשום אתיופי
- 100 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
- 150 גרם סוכר חום (בהיר או לבן)
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 210 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
לקישוט
- שקדים שלמים מולבנים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה
-
מערבבים בקערה גדולה או קערת מיקסר עם וו גיטרה את הטחינה, החמאה, הסוכר והווניל. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב לבצק אחיד ורך.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
מכדררים מהבצק כדורים קטנים בגודל אגוז, משטחים טיפה מסדרים במרווחים בתבנית. מניחים במרכז כל עוגייה שקד מולבן ולוחצים קלות.
-
אופים את העוגיות 15-17 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שמעבירים לקופסה (העוגיות עדינות מאוד).