בסבוסה: עוגת סולת עסיסית עם סירופ סוכר
עוגת הסולת הים תיכונית הזו תהיה הלהיט של הקינוחים אצלכם בבית. היא קלה להכנה, טעימה ונוטפת סירופ סוכר. תתכוננו להעביר הלאה את המתכון
חומרים לתבנית בגודל 20X30
2 כוסות סולת
1 כוס סוכר לבן
1/4 1 כוסות רוויון
4 כפיות אבקת אפייה
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות טחינה אל ארז
8 תאנים טריות (או פרי עסיסי אחר), חתוכות לרבעים או שמיניות
לסירופ
1 כוס סוכר
1/4 1 כוסות מים
5 תרמילי הל ירוק (לא חובה)
אופן ההכנה
- מכינים את הסירופ: מעבירים את כל החומרים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-8 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה.
- מכינים את העוגה: מעבירים לקערה גדולה סולת, סוכר, רוויון ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה חמאה מומסת וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים טחינה וטורפים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומשבצים בה את פרוסות התאנים. אופים בתנור החם 20-30 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים והיא אפויה.
- מוציאים מהתנור ומיד יוצקים על גבי העוגה בהדרגה את הסירופ, בכל פעם כמות קטנה עד שהעוגה סופגת את כל הסירופ. חותכים לריבועים ומגישים.