חציל ממולא בבשר ועגבניות ברוטב טחינה
אם חושבים על זה רגע, בעצם מדובר בסוג של סינייה חצילים - החציל הקלוי הוא "תבנית" ממולאת בבשר ובעגבניות ומעל הכל יוצקים רוטב טחינה
חומרים ל-2 מנות
1 חציל גדול, מוצק ומבריק
3 כפות שמן זית
קורט מלח גס
למלית
250 גרם סטייק אנטריקוט, חתוך לרצועות דקות
1 בצל, פרוס דק
10 עגבניות שרי, חצויות
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולים את החציל: חוצים את החציל לאורכו, חורצים את חלקו הפנימי בסכין חדה, משמנים בכף שמן וממליחים. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהחציל מתרכך.
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט (שומרים את התנור חם). קוצצים בזהירות בסכין את בשר החציל בלי להפרידו מהקליפה או מועכים ומערבבים אותו במזלג.
- מכינים את המלית: מחממים 2 כפות שמן במחבת ומקפיצים את רצועות האנטריקוט כ-2 דקות, להזהבה. מוסיפים פרוסות בצל וחצאי עגבניות וממשיכים לטגן-לערבב כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מתבלים במלח ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
- ממלאים את שני חצאי החציל הקלוי בתערובת שבמחבת, משטחים מעט ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור 5 דקות (אם רוצים להכין בסגנון סינייה, יוצקים רוטב טחינה לפני שמכניסים בתנור).
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים עוד מים בהדרגה, עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעל מעט שמן זית.
- מגישים: מעבירים את חצאי החציל לצלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב טחינה ומפזרים עלי פטרוזיליה.