חציל ממולא בבשר ועגבניות ברוטב טחינה

אם חושבים על זה רגע, בעצם מדובר בסוג של סינייה חצילים - החציל הקלוי הוא "תבנית" ממולאת בבשר ובעגבניות ומעל הכל יוצקים רוטב טחינה

SHARE

חומרים ל-2 מנות

1 חציל גדול, מוצק ומבריק
3 כפות שמן זית
קורט מלח גס

למלית

250 גרם סטייק אנטריקוט, חתוך לרצועות דקות
1 בצל, פרוס דק
10 עגבניות שרי, חצויות
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח

להגשה

חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולים את החציל: חוצים את החציל לאורכו, חורצים את חלקו הפנימי בסכין חדה, משמנים בכף שמן וממליחים. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהחציל מתרכך.
  3. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט (שומרים את התנור חם). קוצצים בזהירות בסכין את בשר החציל בלי להפרידו מהקליפה או מועכים ומערבבים אותו במזלג.
  4. מכינים את המלית: מחממים 2 כפות שמן במחבת ומקפיצים את רצועות האנטריקוט כ-2 דקות, להזהבה. מוסיפים פרוסות בצל וחצאי עגבניות וממשיכים לטגן-לערבב כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מתבלים במלח ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
  5. ממלאים את שני חצאי החציל הקלוי בתערובת שבמחבת, משטחים מעט ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור 5 דקות (אם רוצים להכין בסגנון סינייה, יוצקים רוטב טחינה לפני שמכניסים בתנור).
  6. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים עוד מים בהדרגה, עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  7. מגישים: מעבירים את חצאי החציל לצלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב טחינה ומפזרים עלי פטרוזיליה.