מגולגלות טחינה וסילאן – עוגיות פריכות במילוי מתוק ומפתיע

עוגיות מעולות לכל שעה ביום עם כוס תה, קפה או סתם ככה על הדרך. טחינה מורגשת היטב ונמצאת גם בבצק וגם במלית

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 20
סוג כשרות סוג כשרות חלבי

צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין

מרכיבים לבצק:

500 גרם (כ-3.5 כוסות) קמח
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית אמיתית
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז

למלית:

1 מיכל טחינה מעודנת בבקבוק לחיץ
2/3 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס פיסטוק או אגוזי מלך טחונים גס (לא חובה)

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר, מעבד מזון או בעזרת הידיים את כל המרכיבים רק עד שהם מתאחדים ומתקבל בצק. הימנעו מעיבוד יתר.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-2/3 ס״מ.
  4. מזלפים מעל את הטחינה והסילאן ומפזרים מעט קוקוס ופיסטוק או אגוזים.
  5. מגלגלים כל עלה עד החצי לרולדה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים לגלגל עד הסוף.
  6. אופים 15-20 דקות להזהבה יפה. מצננים. מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.

 

  • EN
  • דילוג לתוכן