מגולגלות טחינה וסילאן – עוגיות פריכות במילוי מתוק ומפתיע
עוגיות מעולות לכל שעה ביום עם כוס תה, קפה או סתם ככה על הדרך. טחינה מורגשת היטב ונמצאת גם בבצק וגם במלית
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים לבצק:
500 גרם (כ-3.5 כוסות) קמח
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית אמיתית
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
למלית:
1 מיכל טחינה מעודנת בבקבוק לחיץ
2/3 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס פיסטוק או אגוזי מלך טחונים גס (לא חובה)
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר, מעבד מזון או בעזרת הידיים את כל המרכיבים רק עד שהם מתאחדים ומתקבל בצק. הימנעו מעיבוד יתר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-2/3 ס״מ.
- מזלפים מעל את הטחינה והסילאן ומפזרים מעט קוקוס ופיסטוק או אגוזים.
- מגלגלים כל עלה עד החצי לרולדה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים לגלגל עד הסוף.
- אופים 15-20 דקות להזהבה יפה. מצננים. מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.