לחם מחבת מדופדף במילוי בשר וטחינה
לחם מחבת עם שכבות בצק דקיקות, שביניהן מילוי בשר וטחינה. כשכולם יחטפו אותו מהמחבת תבינו שמדובר במאפה ששווה את ההשקעה. מתכון של לילך רווה
חומרים ל-10 מאפים אישיים
לבצק
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כף שמן קנולה
1/4 1 כוסות מים
1 כפית מלח
למלית
500 גרם בשר טחון (עדיף מנתח שומני)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כף רוטב סויה
4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1 כוס טחינה אל ארז
שמן קנולה, לשימון וטיגון
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק. לשים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה במשך 3 דקות, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות, לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים בניילון או במגבת נקייה ולחה ומשהים לתפיחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה בשר טחון, מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה טחונים ורוטב סויה. יוצרים מהתערובת 10 כדורים שווים.
- ממלאים את המאפים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים. משמנים כל כדור במעט שמן קנולה.
- משמנים מעט את משטח העבודה בשמן קנולה. בעזרת מערוך או בידיים, משטחים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כדור בשר ומשטחים בעזרת הידיים כך שיכסה את הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעט מעט בצל ירוק ומזלפים כף טחינה.
- אוספים את שולי הבצק ליצירת מעין "חבילה" או כדור ממולא ומהדקים היטב את השוליים. מרדדים בזהירות במערוך את הבצק הממולא לעיגול בעובי 2 ס"מ. משמנים במעט שמן קנולה ומזלפים עליו כף טחינה גולמית.
- מגלגלים את הבצק הממולא לצורת גליל ארוך ואז לצורת שבלול. את השבלול מרדדים שוב לעיגול בעובי 2 ס"מ – זה בסדר אם נוצרים מעט קרעים בדרך.
- יוצקים שמן קנולה למחבת כך שיכסה את כל התחתית שלה ומחממים מעל להבה בינונית. מניחים במחבת עיגול בצד, מכסים ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב היטב. הופכים, מכסים ומטגנים את הצד השני. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר עיגולי הבצק. מגישים מיד.