כיסונים מאודים במילוי בשר ברוטב טחינה חריף
דמפלינגס, דים סאם או הר גאו - לא משנה איך תקראו להם, כיסונים הם מהמאכלים הטעימים ביותר שהגיעו אלינו מהמזרח הרחוק. לילך רווה מגישה את הגרסה שלה עם רוטב טחינה חריף
חומרים ל-20 כיסונים
לבצק
2 כוסות קמח
1 כף שמן קנולה
1/2 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
למלית
1/4 כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות דקיקות
1/2 כפית מלח
500 גרם בשר טחון (עדיף מנתח שומני)
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
4 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
לרוטב טחינה חריף
2 כפות טחינה אל ארז
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
5 כפות סויה
2 כפות חומץ סיני שחור או חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1/4-1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש
מים קרים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר ומעבדים במשך 5 דקות בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. אם הבצק רטוב, מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח. מכסים את הקערה בניילון או במגבת נקייה ולחה ומניחים בצד למשך 30 דקות.
- מכינים את הכרוב: מעבירים את רצועות הכרוב לקערה, מפזרים 1/2 כפית מלח ומערבבים. משהים למשך 30 דקות, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב (מוסיפים צ'ילי יבש לפי הטעם) ומוסיפים מים בהדרגה, עד לסמיכות המזכירה בלילה של פנקייק. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד.
- ממשיכים בהכנת המלית: מוסיפים לקערה עם הכרוב בשר טחון, בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל שחור, רוטב סויה וקורנפלור ומערבבים היטב. לשים את התערובת בידיים במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים כיסונים: מרדדים את הבצק לרדיד פסטה דק וארוך, רצוי בעזרת מכונת פסטה. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית, סוגרים לצורת חצי סהר ומצמידים היטב את השוליים (אפשר לצפות בטכניקות קיפול שונות ביוטיוב).
- מאדים ומגישים: מרתיחים מים בסיר ומניחים מעל כלי אידוי. מרפדים את כלי האידוי בעלי כרוב או ריבועי נייר אפייה ומאדים את הכיסונים כ-5 דקות, בסבבים.
- מוציאים לצלחת הגשה ומגישים בליווי רוטב טחינה חריף.