מאפי שמרים אישיים במילוי טחינה, פטל ופיסטוק

עם המאפה המפתיע הזה תרצו לפתוח כל בוקר לשארית חייכם - דניש שמרים רך וטעים במילוי פיסטוק, טחינה ופטל טרי. תתכוננו להתאהב

SHARE

חומרים ל-8 מאפים אישיים

1/2 3 כוסות קמח
1/2 2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מים
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למלית

2 כוסות פיסטוק טחון
1 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה L
טחינה אל ארז
פטל טרי

להברשה

1 ביצה L
4 כפות חלב

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק לילה מראש: מעבירים לקערת מיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ומעבדים בעזרת וו לישה, לקבלת בצק. מוסיפים בכל פעם 1/3 מכמות החמאה, עד שהיא נטמעת בבצק לחלוטין. מוסיפים מלח לשים 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לתפיחה במקרר למשך הלילה.
  2. מכינים את המלית: מעבירים פיסטוק טחון, אבקת סוכר וחמאה רכה לקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בתערובת. שומרים במקרר עד לשימוש.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-4 חלקים שווים. בכל פעם עובדים עם אחד מרבעי הבצק ואת היתר שומרים במקרר.
  4. מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 20 ס"מ. מורחים על הבצק 1/4 ממלית הפיסטוק בעזרת פלטה, מזלפים מעט טחינה גולמית ומפזרים פטל טרי. מגלגלים את המלבן לרוחב, כך שיתקבל גליל הדוק למדי באורך 40 ס"מ. חוצים את לשני גלילים באורך 20 ס"מ כל אחד.
  5. חוצים כל גליל לאורכו כמעט עד הסוף (הקצה נותר מחובר). מלפפים את שני החצאים לצורת בורג, אוחזים יחד את הקצוות שאינן מחוברים ומלפפים מסביב לצורת ורד. את הקצה השני תוחבים מתחת למאפה ומהדקים היטב שלא ייפתח.
  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים כך עם יתר חלקי הבצק. מניחים את המאפים על התבנית במרווחים, מכסים במגבת נקייה ומשהים למשך 30-50 דקות, להתפחה.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מברישים את המאפים בביצה טרופה עם חלב ואופים בתנור החם 20 דקות, עד שהמאפים זהובים ואפויים. מניחים להתקרר מעט ומגישים.