פנקייק שיבולת שועל וטחינה
פנקייק שיבולת שועל וטחינה זה מתכון פשוט ונהדר לפנקייקים שמנמנים, טעימים ובריאים שישדרגו לכם ארוחת בוקר
צילום: נמרוד סונדרס
חומרים ל-6 פנקייקים
1 ביצה (אפשר להחליף ב-1 בננה מעוכה)
4 כפות טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3/4 כוס שיבולת שועל דקה
2 כפות סוכר או מייפל
1 כף שמן
1 כוס קמח
1 כוס חלב או חלב צמחי
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון (לא חובה)
מעט שמן לטיגון
להגשה
טחינה גולמית מלאה מעודנת מבקבוק לחיץ
דבש או מייפל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הפנקייק לכדי בלילה אחידה ויחסית סמיכה.
- מחממים מעט שמן במחבת נונ-סטיק, יוצקים כל פעם חצי כוס מהבלילה על המחבת ומטגנים את הפנקייקים משני הצדדים להזהבה יפה.
- מזלפים על הפנקייק את הטחינה מבקבוק לחיץ ומגישים בליווי דבש או מייפל.