עוגיות שיבולת שועל וטחינה
עוגיות שיבולת שועל וטחינה אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות שאפשר להכין יחד עם הילדים
צילום: נמרוד סונדרס
חומרים ל-10 עוגיות
1/2 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
קורט מלח
1 כוס שיבולת שועל דקה
3 כפות קמח / קמח שקדים
חופן שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הטחינה, המייפל, תמצית הווניל, הקינמון (לא חובה) והמלח לתערובת אחידה.
- מוסיפים את שיבולת השועל והקמח ומערבבים לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
- יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או ידנית ומסדרים במרווחים בתבנית.
- אופים 12-14 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומשחימות (הן עדיין נשארות יחסית רכות במרכז ומתייצבות סופית אחרי הקירור).