עוגיות שיבולת שועל וטחינה

עוגיות שיבולת שועל וטחינה אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות שאפשר להכין יחד עם הילדים

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 8-10
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

1/2 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
קורט מלח
1 כוס שיבולת שועל דקה
3 כפות קמח / קמח שקדים
חופן שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה, המייפל, תמצית הווניל, הקינמון (לא חובה) והמלח לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את שיבולת השועל והקמח ומערבבים לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
  4. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או ידנית ומסדרים במרווחים בתבנית.
  5. אופים 12-14 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומשחימות (הן עדיין נשארות יחסית רכות במרכז ומתייצבות סופית אחרי הקירור).