שקשוקה מרוקאית עם טחינה

איך אנחנו אוהבים לנגב. הכי כיף לאכול את תבשיל הביצים האולטימטיבי והטעים הזה עם תוספת של טחינה שנותנת עוד סיבה לנגב

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין

מרכיבים:

4 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
6 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית קימל טחון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות
8 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
8 ביצים

לטחינה:

1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/4 כוס סודה או מים קרים
מעט מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר נמוך או מחבת עמוקה ומטגנים את הפלפלים 2 דקות או עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים בכף עץ.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מכסים חלקית ומבשלים עוד 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. יוצרים גומה ברוטב לפני שמוסיפים כל ביצה ומבשלים יחד 3-5 דקות על להבה גבוהה, לפי מידת העשייה הרצויה.
  5. מערבבים בקערה את הטחינה, המים או הסודה, הלימון והמלח לתערובת במרקם חלק.
  6. יוצקים את הטחינה על השקשוקה ומגישים מיד עם חלה טרייה.
  • EN
  • דילוג לתוכן