שקשוקה מרוקאית עם טחינה
איך אנחנו אוהבים לנגב. הכי כיף לאכול את תבשיל הביצים האולטימטיבי והטעים הזה עם תוספת של טחינה שנותנת עוד סיבה לנגב
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים:
4 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
6 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית קימל טחון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות
8 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
8 ביצים
לטחינה:
1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/4 כוס סודה או מים קרים
מעט מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר נמוך או מחבת עמוקה ומטגנים את הפלפלים 2 דקות או עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מכסים חלקית ומבשלים עוד 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים גומה ברוטב לפני שמוסיפים כל ביצה ומבשלים יחד 3-5 דקות על להבה גבוהה, לפי מידת העשייה הרצויה.
- מערבבים בקערה את הטחינה, המים או הסודה, הלימון והמלח לתערובת במרקם חלק.
- יוצקים את הטחינה על השקשוקה ומגישים מיד עם חלה טרייה.