קרקרים בריאים
קבלו מתכון של שירי עמית לקרקרים בריאים תוצרת בית, טעימים ועמוסים בכל טוב, על בסיס גרעינים, זרעים וטחינה משומשום מלא.
מתכון וצילום: שירי עמית
לבלילה
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס פשתן טחון
1/3 כוס כוסמת ירוקה יבשה
1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניה
1 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית שום גבישי
1 כף קימל (לא חובה)
1 כוס מים חמימים
לתוספת
שומשום, קצח או זרעים אחרים
אופן ההכנה
- מערבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לתערובת אחידה במרקם דייסה. משאירים למנוחה של 10 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- מעבירים את תערובת הקרקרים לתבנית ומשטחים כמה שיותר דק (ככל שתשטחו דק יותר, כך הקרקרים יהיו יותר קריספיים). אם רוצים, מפזרים מעל שומשום, קצח או זרעים אחרים, וקורצים בקרקר קווי חיתוך.
- אופים 35-40 דקות להזהבה קלה (הזמן עשוי להשתנות בהתאם לתנור). מצננים, שוברים לחתיכות ומגישים או שומרים בכלי אטום על השיש (לא במקרר).