לחמניות בריוש טבעוניות שגם ילדים אוהבים

במלון פרקר האוס המיתולוגי בבוסטון מגישים לחמניות בריוש טעימות ורכות כמו עננים. רז רהב מביא את המתכון ללחמניות, שהן גם טבעוניות וכשרות פרווה

SHARE

חומרים ל-40 לחמניות

2/3 1 כוסות מים
1/3 3 כפיות שמרים יבשים
7 כוסות קמח
1/2 כוס + 1 כף סוכר חום דמררה
1/2 כוס שמן סויה
2/3 כוס טחינה אל ארז
1/2 5 כפיות מלח

שמן זית, להגשה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק (אם רוצים יום לפני האפייה): מעבירים לקערת מיקסר את חומרי הבצק (מלבד המלח) לפי הסדר: מים, שמרים, כל החומרים היבשים ולבסוף כל החומרים הרטובים. לשים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה במשך 3 דקות. מוסיפים מלח, מעלים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים 5 דקות נוספות. מעבירים לקערה גדולה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים במשך 3 שעות בטמפרטורת החדר.
  2. מחלקים את הבצק לכ-42 כדורים במשקל 42-45 גרם. משמנים שתי תבניות מלבניות גדולות ומסדרים בכל תבנית 21 כדורי בצק – שורה אחת של ארבעה כדורים, שורה אחת של 3 כדורים וחוזר חלילה. דואגים להשאיר מרווחים בין הכדורים.
  3. משהים להתפחה שנייה: אפשרות אחת היא להתפיח את תבניות הלחמניות לילה במקרר. במקרה כזה, מוציאים את התבניות מהמקרר 40 דקות לפני האפייה. אפשרות שנייה היא להתפיח את הלחמניות בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. בכל מקרה, מכסים את התבניות בניילון נצמד או מגבת לחה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מכניסים לתנור תבנית אחת בכל פעם ואופים את הלחמניות כפי שהן 20-30 דקות, עד שהן אפויות ושחומות. מברישים מיד בשמן זית ומגישים.