בראוניז טחינה בריאים

בראוניז טחינה בריאים של שירי עמית זה קינוח טעים ופשוט להכנה: עוגה שוקולדית כיפית שמכילה את כל היתרונות של טחינה משומשום מלא

SHARE

מתכון וצילום: שירי עמית

חומרים לבלילה (תבנית מרובעת 20 ס"מ)

200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
3 ביצים
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס מייפל טבעי
1/2 כוס קמח שקדים
קורט מלח

לגנאש שוקולד

50 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס חלב קוקוס / חלב צמחי אחר / חלב רגיל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מכינים את הבלילה: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את הושוקלד והטחינה ומערבבים.
  3. מקציפים את הביצים בעזרת מזלג לקצף אוורירי, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים להטמעתן.
  4. מוסיפים את הקורנפלור, המייפל, קמח השקדים והמלח ומערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים 15-17 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך לא מתייבשת.
  6. מכינים את הגנאש: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחלב, מערבבים לגנאש חלק ויוצקים על הבראוניז החמים.