בראוניז טחינה בריאים
בראוניז טחינה בריאים של שירי עמית זה קינוח טעים ופשוט להכנה: עוגה שוקולדית כיפית שמכילה את כל היתרונות של טחינה משומשום מלא
מתכון וצילום: שירי עמית
חומרים לבלילה (תבנית מרובעת 20 ס"מ)
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
3 ביצים
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס מייפל טבעי
1/2 כוס קמח שקדים
קורט מלח
לגנאש שוקולד
50 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס חלב קוקוס / חלב צמחי אחר / חלב רגיל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מכינים את הבלילה: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את הושוקלד והטחינה ומערבבים.
- מקציפים את הביצים בעזרת מזלג לקצף אוורירי, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים להטמעתן.
- מוסיפים את הקורנפלור, המייפל, קמח השקדים והמלח ומערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים 15-17 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך לא מתייבשת.
- מכינים את הגנאש: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחלב, מערבבים לגנאש חלק ויוצקים על הבראוניז החמים.