ממרח אגוזי לוז וטחינה שילדים אוהבים
גרסה משודרגת ויותר בריאה לממרח נוטלה - ממרח שוקולד עשיר עם אגוזי לוז וטחינה. כל כך טעים ומפנק שצריך להיזהר לא לחסל אותו סתם ככה, עם כפית
חומרים ל-500 גרם ממרח
2 כוסות אגוזי לוז, קלופים
2/3 כוס סירופ מייפל
2 כפות קקאו
2/3 כוס מים
1/4 כוס טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- קולים את אגוזי הלוז: מניחים את האגוזים במחבת יבשה וקולים תוך ערבוב מתמיד, להזהבה (השגיחו שלא יישרפו). מניחים להתקרר מעט.
- מעבדים את אגוזי הלוז הקלויים במעבד מזון חזק או בלנדר חזק ב'פולסים', עד שמתקבלת אבקה דמויית קוסקוס. מוסיפים מייפל וממשיכים לעבד כ-30 שניות.
- מוסיפים קקאו ומעבדים 30 שניות נוספות. מוסיפים מים ומעבדים כ-2 דקות, עד שהממרח אחיד וחלק ככל הניתן. מדי פעם עוצרים את המכשיר, מורידים את הממרח מדפנות הקערה בעזרת לקקן וממשיכים לטחון.
- מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים טחינה וטורפים היטב במטרפה. אם הממרח סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי. מעבירים לצנצנת מעוקרת ונקייה.