ממרח אגוזי לוז וטחינה שילדים אוהבים

גרסה משודרגת ויותר בריאה לממרח נוטלה - ממרח שוקולד עשיר עם אגוזי לוז וטחינה. כל כך טעים ומפנק שצריך להיזהר לא לחסל אותו סתם ככה, עם כפית

SHARE

חומרים ל-500 גרם ממרח

2 כוסות אגוזי לוז, קלופים
2/3 כוס סירופ מייפל
2 כפות קקאו
2/3 כוס מים
1/4 כוס טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. קולים את אגוזי הלוז: מניחים את האגוזים במחבת יבשה וקולים תוך ערבוב מתמיד, להזהבה (השגיחו שלא יישרפו). מניחים להתקרר מעט.
  2. מעבדים את אגוזי הלוז הקלויים במעבד מזון חזק או בלנדר חזק ב'פולסים', עד שמתקבלת אבקה דמויית קוסקוס. מוסיפים מייפל וממשיכים לעבד כ-30 שניות.
  3. מוסיפים קקאו ומעבדים 30 שניות נוספות. מוסיפים מים ומעבדים כ-2 דקות, עד שהממרח אחיד וחלק ככל הניתן. מדי פעם עוצרים את המכשיר, מורידים את הממרח מדפנות הקערה בעזרת לקקן וממשיכים לטחון.
  4. מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים טחינה וטורפים היטב במטרפה. אם הממרח סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי. מעבירים לצנצנת מעוקרת ונקייה.