פרוסות אבטיח צלויות עם טחינה וסילאן

פרוסות אבטיח צלויות עם טחינה וסילאן זה קינוח מיוחד ולא שגרתי שלא חשבתם שאפשר להכין בקלות בשטח או בבית ולהגיש למשפחה או אורחים עם אפקט וואו

SHARE

מתכון: אודי ברקן; צילום – אלון מסיקה
בשיתוף פעולה עם למטייל.

חומרים ל-8 מנות

8 פרוסות אבטיח בעובי של 2 ס״מ עם הקליפה
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
קורט מלח

לרוטב טחינה וסילאן

3 כפות טחינה אל ארז
3 כפות סילאן
קורט צ׳ילי יבש
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 ליים
1 כפית תמצית וניל

להגשה

עלי נענע
בוטנים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מכינים את האבטיח: מכינים גריל פחמים או מניחים רשת על גחלי מדורה.
  2. מורחים את פרוסות האבטיח בתערובת שמן הזית, הסילאן והמלח וצולים כ-5 דקות מכל צד (חשוב לא לגעת ולא להזיז אותם תוך כדי הצלייה).
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  4. מסדרים את פרוסות האבטיח על צלחת הגשה, מזלפים מהרוטב, מפזרים עלי נענע ובוטנים ומגישים.