ראשי שום ירוק ברוטב עגבניות עם טחינה

מתכון עונתי שמתאים לתקופה שלקראת פסח - העונה הקצרה של השום הירוק הנהדר. כאן בתבשיל של ראשי שום שלמים, רכים וטעימים, ברוטב עגבניות עם טחינה

SHARE

חומרים ל-4 מנות

4-6 ראשי שום ירוק
1/2 כוס שמן זית
1 גבעול מרווה
3 קופסאות שימורים (720 גרם) עגבניות תמר שלמות
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כוס טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. מקלפים בעדינות 1-2 שכבות חיצונית של ראשי השום (לא מסירים הכל כדי שיישארו שלמים).
  2. מחממים שמן זית במחבת רחבה מעל להבה נמוכה ומטגנים את ענף המרווה כ-5 דקות, על מנת שהשמן יקבל את טעמו.
  3. מוסיפים את ראשי השום ומטגנים מכל הצדדים מעל להבה נמוכה, משגיחים שלא יתפרקו ולא ישרפו.
  4. בינתיים, קוצצים גס את העגבניות השלמות ומעבירים לקערה יחד עם המיץ. מעבירים למחבת, מוסיפים חצי מכמות המים ואת המלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהשום רך לחלוטין, אבל הראשי שומרים על צורתם. אם צריך מוסיפים מים במהלך הבישול.
  5. כשהשום מוכן, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה ומגישים.