קרקר גרעינים וטחינה ללא גלוטן

קרקרים טעימים, בריאים ועשירים בחלבון, לנשנוש או לאירוח עם מגוון מטבלים. והבונוס: הם קלים להכנה, ללא טיפת קמח ואפילו טבעוניים

SHARE

חומרים ל-250 גרם קרקרים

1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח חומוס
2 כפות גרעיני דלעת
3 כפות גרעיני חמנייה
1/3 כוס שומשום
4 כפות זרעי פשתן
1/2 1 כפיות מלח
1 כוס מים
2 כפות טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מעבירים את כל החומרים לקערה גדולה וטורפים היטב, עד שמתקבלת בלילה דלילה. משהים למשך 15 דקות.
  3. יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומיישרים בעזרת לקקן או מרית, כך שהתערובת חשוב שהתערובת תכסה בצורה אחידה את כל התבנית, לקבלת קרקרים אחידים ודקים.
  4. אופים את הקרקרים בתנור החם 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת – שומרים על התנור חם. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את הקרקרים לצורה שמעדיפים – מלבנים או מעוינים.
  5. מחזירים את התבנית לתנור ל-35 דקות נוספות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתייבשים.
  6. מניחים להתקרר לחלוטין, שוברים לפי החיתוכים ושומרים בצנצנת או בקופסה אטומה במקום יבש ומוצל.