
קרקר גרעינים וטחינה ללא גלוטן
קרקרים טעימים, בריאים ועשירים בחלבון, לנשנוש או לאירוח עם מגוון מטבלים. והבונוס: הם קלים להכנה, ללא טיפת קמח ואפילו טבעוניים

חומרים ל-250 גרם קרקרים
1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח חומוס
2 כפות גרעיני דלעת
3 כפות גרעיני חמנייה
1/3 כוס שומשום
4 כפות זרעי פשתן
1/2 1 כפיות מלח
1 כוס מים
2 כפות טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את כל החומרים לקערה גדולה וטורפים היטב, עד שמתקבלת בלילה דלילה. משהים למשך 15 דקות.
- יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומיישרים בעזרת לקקן או מרית, כך שהתערובת חשוב שהתערובת תכסה בצורה אחידה את כל התבנית, לקבלת קרקרים אחידים ודקים.
- אופים את הקרקרים בתנור החם 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת – שומרים על התנור חם. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את הקרקרים לצורה שמעדיפים – מלבנים או מעוינים.
- מחזירים את התבנית לתנור ל-35 דקות נוספות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתייבשים.
- מניחים להתקרר לחלוטין, שוברים לפי החיתוכים ושומרים בצנצנת או בקופסה אטומה במקום יבש ומוצל.