סלט חצילים מתובל בטחינה
סלט חצילים מתובל בטחינה זה סלט קר נפלא: טעים, עשיר בטעמים, מזין והכי כיפי על פרוסת לחם טוב או כתוספת לכל ארוחה
צילום: אלון מסיקה
חומרים ל-2-4 מנות
2 חצילים
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- דוקרים את החצילים בסכין או מזלג בכמה מקומות, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות לריכוך מלא. מצננים, חוצים, מרוקנים בעזרת כף את "בשר" החצילים לקערה ומועכים גס. לחלופין אפשר לקלות את החצילים על הגז כ-20 דקות תוך כדי היפוך.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הטחינה על החצילים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.