פרוסות חצילים קלויות ברוטב טחינה אסייתי

מנה ראשונה קלה להכנה שכולם אוהבים - מתכון לחציל בטחינה, הגרסה האסייתית. הסוד הוא ברוטב המתובל שמשדרג את המנה הקלאסית

חומרים ל-4 מנות

2 חצילים גדולים, מוצקים ומבריקים
1/2 כוס מים
4 כפות שמן קנולה
3 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק באלכסון
חופן עלי כוסברה

לשמן צ'ילי (אפשר להשתמש בשמן קנוי)

50 גרם שבבי צ'ילי יבש
1/2 כף זרעי כוסברה
1/2 כף זרעי כמון
1 כוכב אניס
1 כף שמן שומשום
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן צמחי (לא שמן זית)

לרוטב

6 כפות שומשום
4 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
4 כפות רוטב סויה
1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש
מים קרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. אופים את החצילים: מערבבים מים ושמן קנולה בקערה רחבה. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, טובלים כל פרוסה משני הצדדים בתערובת המים והשמן ומניחים על נייר האפייה. אופים בתנור החם 10 דקות, הופכים ואופים 10 דקות נוספות, עד שהחצילים שחומים ורכים.
  3. בינתיים מכינים שמן צ'ילי: משטחים שבבי צ'ילי, זרעי כוסברה, זרעי כמון וכוכב אניס על מחבת יבשה וקולים עד שהם מעלים ניחוח ומזהיבים מעט. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט וטוחנים במטחנת תבלינים (אפשר גם במכתש ועלי). מעבירים את האבקה לצנצנת קטנה. מוסיפים לצנצנת שמן שומשום ומלח ומערבבים.
  4. מחממים את השמן בסיר קטן, עד שהוא מעלה עשן. יוצקים מיד לצנצנת (התערובת אמורה לבעבע) ומניחים להתקרר. מאחסנים במקום קריר ויבש עד לשימוש.
  5. מכינים רוטב טחינה: משטחים שומשום על מחבת יבשה וקולים להזהבה קלה. מסירים מהאש וטוחנים לאבקה במטחנת תבלינים או בעזרת מכתש ועלי. מעבירים לקערית. מוסיפים שום כתוש וג'ינג'ר מגורר.
  6. מעבירים לקערית את יתר חומרי הרוטב ומוסיפים מים קרים עד לקבלת מרקם בסמיכות של בלילת פנקייק. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  7. מגישים: מסדרים את פרוסות החציל הקלויות על צלחת הגשה. יוצקים רוטב טחינה, מזלפים שמן צ'ילי ומקשטים בבצל ירוק ובעלי כוסברה. מגישים מיד.
  • EN