אגז בנדיקט עם תרד וטחינה

רז רהב משתף במתכון מושלם לארוחת בראנץ' מפנקת של סוף שבוע - ביצים עלומות עם תרד מוקפץ ורוטב טחינה. זה הרגע להרשים את האורחים

SHARE

חומרים ל-4 מנות

1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום, קצוצות
200 גרם עלי תרד טריים
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפות מיץ לימון
3/4 כפית מלח

לרוטב טחינה

3/4 כוס טחינה אל ארז
1/3 כוס מים קרים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון

לביצים עלומות

4 ביצים
2 כפות חומץ

להגשה

2 פרוסות לחם קסטן או לחם בריוש מרובע
שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובכמון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  2. מרתיחים שפע מים וחומץ לקראת הכנת הביצים העלומות.
  3. בינתיים מכינים את התרד: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים שום קצוץ תוך ערבוב במשך 2 דקות (זהירות לא לחרוך). מוסיפים תרד וזרעי כוסברה ומטגנים עד שעלי התרד מאבדים מנפחם אבל שומרים על צבע ירוק. מוסיפים את יתרת השמן ומיץ לימון, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.
  4. חוצים את פרוסות הלחם למשולשים, מברישים בשמן זית וקולים במצנם או בתנור להזהבה.
  5. מכינים ביצים עלומות: כשהמים עם החומץ רותחים, מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. שוברים ביצה אחת לקערית, יוצרים מערבולת בסיר בעזרת כף עץ ויוצקים לתוכה את הביצה. מערבבים בעדינות עד שהחלבון מתייצב. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, מבשלים כ-2 דקות ומוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת. שומרים חם.
  6. מגישים: מניחים בכל צלחת פרוסת לחם קלוי, מעליה תרד, ביצה עלומה ורוטב טחינה. מגישים מיד.