שוקולד דובאי עם טחינה
שימו לב, מאותם החומרים ממש אפשר להחליט אם מכינים טבלת שוקולד מפורסמת עם קדאיף, טחינה ופיסטוקים או כדורי קדאיף, טחינה ופיסטוק בציפוי שוקולד
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים לקדאיף:
200 גרם אטריות קדאיף קצוצות
50 גרם חמאה
למחית פיסטוק:
100 גרם פיסטוק טבעי
1 כף שמן
100 גרם (1/3 כוס) טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
לשוקולד:
200 גרם שוקולד חלב או מריר
1 כף חמאה או שמן
לשדרוג המלית ולהגשה:
50 גרם פיסטוק קלוי קצוץ גס
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את שברי אטריות הקדאיף תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים. מצננים.
- טוחנים את הפיסטוק והשמן במעבד מזון לקבלת מחית ירוקה (או משתמשים במחית פיסטוק קנויה).
- מערבבים את הקדאיף עם מחית הפיסטוק והטחינה לכדי תערובת אחידה.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה או השמן במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים למרקם חלק.
- יוצקים מחצי כמות השוקולד המומס לתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה (או תבנית חד-פעמית). מפזרים מעל את מלית הקדאיף והפיסטוק. יוצקים מעל את יתר השוקולד, מפזרים שבבי פיסטוק קלוי לקישוט ומעבירים את התבנית לקירור.
- להכנת כדורי קדאיף שוקולד: יוצרים מהמלית כדורים ומצננים להתייצבות. מצפים אותם בשוקולד המומס ומקשטים בשבבי פיסטוק קלוי.