שוקולד דובאי עם טחינה

שימו לב, מאותם החומרים ממש אפשר להחליט אם מכינים טבלת שוקולד מפורסמת עם קדאיף, טחינה ופיסטוקים או כדורי קדאיף, טחינה ופיסטוק בציפוי שוקולד

דרגת קושי דרגת קושי בינוני
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 8-10
סוג כשרות סוג כשרות חלבי

צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין

מרכיבים לקדאיף:

200 גרם אטריות קדאיף קצוצות
50 גרם חמאה

למחית פיסטוק:

100 גרם פיסטוק טבעי
1 כף שמן
100 גרם (1/3 כוס) טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז

לשוקולד:

200 גרם שוקולד חלב או מריר
1 כף חמאה או שמן

לשדרוג המלית ולהגשה:

50 גרם פיסטוק קלוי קצוץ גס

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את שברי אטריות הקדאיף תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים. מצננים.
  2. טוחנים את הפיסטוק והשמן במעבד מזון לקבלת מחית ירוקה (או משתמשים במחית פיסטוק קנויה).
  3. מערבבים את הקדאיף עם מחית הפיסטוק והטחינה לכדי תערובת אחידה.
  4. ממיסים את השוקולד עם החמאה או השמן במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים למרקם חלק.
  5. יוצקים מחצי כמות השוקולד המומס לתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה (או תבנית חד-פעמית). מפזרים מעל את מלית הקדאיף והפיסטוק. יוצקים מעל את יתר השוקולד, מפזרים שבבי פיסטוק קלוי לקישוט ומעבירים את התבנית לקירור.
  6. להכנת כדורי קדאיף שוקולד: יוצרים מהמלית כדורים ומצננים להתייצבות. מצפים אותם בשוקולד המומס ומקשטים בשבבי פיסטוק קלוי.

 

  • EN
  • דילוג לתוכן