עוגת טחינה קוקוס בחושה
עוגת טחינה קוקוס בחושה זו עוגה טעימה, רכה ונימוחה שאפשר להכין בבית בקלות מחומרי גלם זמינים שיש בכל בית ולהפתיע משפחה או אורחים
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים:
2 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1/3 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
120 מ"ל (1/2 כוס) מים פושרים
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם (1 שקית) שבבי קוקוס טחון
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית אינגליש קייק גדולה.
- טורפים היטב בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, המלח, השמן, הטחינה והמים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים שוב לבלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים שוב לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מצננים את העוגה, מוציאים מהתבנית, זורים אבקת סוכר ומגישים.