עוגת טחינה קוקוס בחושה

עוגת טחינה קוקוס בחושה זו עוגה טעימה, רכה ונימוחה שאפשר להכין בבית בקלות מחומרי גלם זמינים שיש בכל בית ולהפתיע משפחה או אורחים

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 8-10
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

2 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1/3 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
120 מ"ל (1/2 כוס) מים פושרים
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם (1 שקית) שבבי קוקוס טחון

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית אינגליש קייק גדולה.
  2. טורפים היטב בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, המלח, השמן, הטחינה והמים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים שוב לבלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים שוב לאיחוד.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  4. מצננים את העוגה, מוציאים מהתבנית, זורים אבקת סוכר ומגישים.
  • EN
  • דילוג לתוכן