צ'ורוס כריות

צ'ורוס כריות זה מתכון פטנט מבית היוצר של בתיה שורק שיעזור לכם להכין את הקינוח המושחת של חנוכה, ולא רק, בפשטות ויעילות. וגם הצורה מושלמת!

SHARE

מתכון וצילום: בתיה שורק

חומרים לבצק

100 גרם חמאה
250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) חלב
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
220 גרם (1.5 כוסות + 1 כף) קמח
3 ביצים M
שמן לטיגון עמוק

לציפוי

סוכר

לרוטב חלבה

1/4 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס סילאן
3 כפות מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מביאים לסף רתיחה בסיר את החמאה, החלב, הסוכר והמלח. מערבבים, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים מיד שוב בעזרת כף עץ עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר ומתחיל להתייבש.
  2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להתקרר (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני או או בקערה עם כף עץ). מוסיפים את הביצים זו אחד זו ומערבלים עד שהן נטמעות בבצק.
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי דק אך לא מדי. מקלפים את נייר האפייה (במידה והבצק דביק מדי מעבירים למקפיא ל-10 דקות).
  4. חורצים על גבי הבצק פסים בעזרת מזלג (לא חובה), וחותכים בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל רצוי. מכסים את הבצק שוב בנייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
  5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפרידים שוב לריבועים בעזרת הגלגלת.
  7. מטגנים את הצ'ורוס להזהבה מכל הצדדים. מעבירים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג, מיד לאחר מכן לקערה עם הסוכר ומגלגלים לציפוי אחיד.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, הסילאן והמים לרוטב אחיד ומגישים לצד הצ'ורוס.