צ'ורוס כריות
צ'ורוס כריות זה מתכון פטנט מבית היוצר של בתיה שורק שיעזור לכם להכין את הקינוח המושחת של חנוכה, ולא רק, בפשטות ויעילות. וגם הצורה מושלמת!
מתכון וצילום: בתיה שורק
חומרים לבצק
100 גרם חמאה
250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) חלב
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
220 גרם (1.5 כוסות + 1 כף) קמח
3 ביצים M
שמן לטיגון עמוק
לציפוי
סוכר
לרוטב חלבה
1/4 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס סילאן
3 כפות מים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מביאים לסף רתיחה בסיר את החמאה, החלב, הסוכר והמלח. מערבבים, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים מיד שוב בעזרת כף עץ עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר ומתחיל להתייבש.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להתקרר (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני או או בקערה עם כף עץ). מוסיפים את הביצים זו אחד זו ומערבלים עד שהן נטמעות בבצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי דק אך לא מדי. מקלפים את נייר האפייה (במידה והבצק דביק מדי מעבירים למקפיא ל-10 דקות).
- חורצים על גבי הבצק פסים בעזרת מזלג (לא חובה), וחותכים בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל רצוי. מכסים את הבצק שוב בנייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפרידים שוב לריבועים בעזרת הגלגלת.
- מטגנים את הצ'ורוס להזהבה מכל הצדדים. מעבירים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג, מיד לאחר מכן לקערה עם הסוכר ומגלגלים לציפוי אחיד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, הסילאן והמים לרוטב אחיד ומגישים לצד הצ'ורוס.