חיתוכיות שוקולד וטחינה עם שיבולת שועל – קינוח בריא וממכר
חיתוכיות שוקולד וטחינה עם שיבולת שועל זה קינוח בריא וממכר. טעים, בעל תחתית שיבולת שועל פריכה עם טחינה מלאה ושכבת שוקולד מפנקת במיוחד
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים:
2 כוסות קמח שיבולת שואל או שיבולת שואל טחונה
1/2 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
1/4 כוס סירופ מייפל
2 כפות מים
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
לקישוט:
פיסטוק קצוץ גס / פטל מיובש / מלח גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה משומן קלות.
- מערבבים בקערה את הקמח, הטחינה, המייפל, המים והמלח לתערובת אחידה וגמישה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת האצבעות ואופים כ-25 דקות להזהבה קלה. מצננים.
- ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את חתיכות השוקולד והשמן ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את השוקולד מעל תחתית הטחינה, מיישרים, מקשטים בתוספות ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. חותכים ומגישים.