חיתוכיות שוקולד וטחינה עם שיבולת שועל – קינוח בריא וממכר

חיתוכיות שוקולד וטחינה עם שיבולת שועל זה קינוח בריא וממכר. טעים, בעל תחתית שיבולת שועל פריכה עם טחינה מלאה ושכבת שוקולד מפנקת במיוחד

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 12
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

2 כוסות קמח שיבולת שואל או שיבולת שואל טחונה
1/2 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
1/4 כוס סירופ מייפל
2 כפות מים
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

לקישוט:

פיסטוק קצוץ גס / פטל מיובש / מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה משומן קלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הטחינה, המייפל, המים והמלח לתערובת אחידה וגמישה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת האצבעות ואופים כ-25 דקות להזהבה קלה. מצננים.
  4. ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את חתיכות השוקולד והשמן ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
  5. יוצקים את השוקולד מעל תחתית הטחינה, מיישרים, מקשטים בתוספות ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. חותכים ומגישים.

 

  • EN
  • דילוג לתוכן