ברוסקטה פריכה עם תבשיל זיתים וטחינה

מנה ראשונה ים תיכונית, שעושה כבוד לחומרי גלם מקומיים - ברוסקטה פריכה עם תבשיל זיתים ירוקים וסלרי, מוגשת עם רוטב טחינה ושמן זית איכותי

SHARE

חומרים ל-4 מנות

500 גרם זיתים ירוקים מזן סורי, דפוקים ומגולענים
5 כפות שמן זית
6 שיני שום, חצויות לאורכן
1 שורש קטן כורכום יבש
5 גבעולי סלרי אמריקאי
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מים

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק

להגשה

4 פרוסות עבות של לחם כפרי
2 עגבניות

אופן ההכנה

  1. חולטים את הזיתים: מרתיחים שפע מים בסיר ומבשלים את הזיתים במשך 5 דקות. מסננים וחוזרים שוב על הפעולה. מסננים, טועמים ומוודאים שהמרירות והמליחות התמתנו. אם צריך, חוזרים שוב על הפעולה.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים שיני שום חצויות ושורש כורכום חוצים ומטגנים 7-10 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהשמן מקבל את טעמי השום והכורכום.
  3. קולפים את השכבה החיצונית העבה של גבעולי הסלרי וחותכים למקטעים אלכסוניים באורך 2 ס"מ. מוסיפים לשמן ומטגנים 5 דקות.
  4. מוסיפים זיתים מבושלים, מלח, פלפל שחור ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה 20 דקות. מסירים מהאש.
  5. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים במצנם או בתנור. מגררים את העגבניות בפומפייה.
  7. מגישים: יוצקים על כל צלחת 2-3 כפות רוטב טחינה.מניחים מעל פרוסת לחם קלוי, עליה 2-3 כפות מהתבשיל, 2 כפות של עגבנייה מגוררת ועוד מעט רוטב טחינה. מגישים מיד.