מלבי קוקוס מפתיע עם סירופ צ'אי מסאלה
אחד הקינוחים הכי אהובים בישראל בגרסה מפתיעה, טבעונית וכשרה פרווה - מלבי בטעמי קוקוס עדינים עם טחינה בסירופ תבלינים עשיר
חומרים ל-4 מנות
לסירופ
1/2 2 כוסות סוכר קנים
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
2 כפיות זרעי שומר
10 תרמילי הל ירוק
1 מקל קינמון
2 כפיות או שני תיונים תה שחור
3 כוסות מים
למלבי
1/2 3 כוסות קרם קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים
2/3 כוס חלב שקדים או סויה
1/2 כוס קורנפלור
2/3 כוס טחינה אל ארז
להגשה (לא חובה)
אגוזים או בוטנים קצוצים, קוקוס קלוי וכדומה.
אופן ההכנה
- לילה לפני ההגשה מכינים סירופ: מרתיחים את כל החומרים בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. מסירים מהאש ומשאירים ללילה מחוץ למקרר. בבוקר, מסננים את הסירופ ושומרים את הנוזלים בצנצנת נקייה במקרר (ראו הערה למטה).
- באותו לילה מכינים מלבי: יוצקים קרם קוקוס לסיר, מוסיפים סוכר ומחממים מעל להבה בינונית עד סף רתיחה. בינתיים, טורפים היטב בקערית קטנה את החלב עם הקורנפלור, עד שאין גושים כלל.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה. מיד כשהתערובת מסמיכה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטרוף כל העת במשך דקה נוספת.
- מסירים מהאש, מוסיפים מיד את הטחינה וטורפים היטב. יוצקים את התערובת לכלי הגשה מרכזי או ל-4 כלי הגשה אישיים, מניחים ניילון נצמד על פני המלבי (על מנת שלא ייווצר קרום) ומצננים במקרר לפחות 4 שעות, עם עדיפות ללילה.
- מגישים: יוצקים 2-3 כפות סירופ צ'אי מסאלה על כל מלבי. אם רוצים מפזרים אגוזים קצוצים, קוקוס קלוי וכדומה ומגישים.
- הסירופ יכול להישמר בקירור ואפשר להכין ממנו משקאות חמים או קרים, להשתמש כתוספת לקינוחים ועוד.