טירמיסו ביסקוויטים עם חלבה והדרים
רז רהב עם מתכון שמשלב שני קינוחים אדירים - טירמיסו שהוא גם עוגת ביסקוויטים, בטעמי טחינה והדרים. מומלץ להכין את הקינוח יום לפני ההגשה
חומרים לתבנית מלבנית 20X30
500 גרם (1 חבילה) ביסקוויטים
1/2 כוס מיץ קלמנטינות
30 מ"ל (1 מנה) אספרסו
2 כפות ליקר גרנד מרנייה (ליקר תפוזים)
2/3 1 כוסות אבקת סוכר
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם (1 מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס טחינה אל ארז
250 גרם חלבה בטעם קפה (או בטעם שאוהבים)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה שטוחה מיץ קלמנטינות, תמצית אספרסו וליקר גרנד מרנייה. טובלים את הביסקוויטים בנוזל ומשרים כ-2 דקות, לריכוך קצת וספיגת הטעמים.
- מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו בלון, עד לקבלת קצפת יציבה.
- בקערה נפרדת מערבבים גבינת מסקרפונה וטחינה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת המסקרפונה בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
- מסדרים בתבנית שתי שכבות ביסקוויטים, זו על גבי זו. יוצקים מעליהם חצי מכמות הקרם ומשטחים בעזרת לקקן או פלטה. מפוררים מעל הקרם מחצית מכמות החלבה. מניחים שוב שתי שכבות ביסקוויטים, זו על גבי זו. יוצקים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים ומפוררים את יתרת החלבה מעל. מצננים במקרר לפחות 4 שעות עד לילה, לפני שמגישים.