כיסוני אורז מתוקים במילוי מרציפן טחינה

במזרח הרחוק נהוג להכין כיסונים מבצק אורז דביק. לילך רווה מציעה למלא אותם במרציפן של שקדים וטחינה ולהגיש כקינוח או חטיף מקורי בניחוח אסייתי

SHARE

חומרים ל-20 כיסונים

לבצק

1/2 2 כוסות קמח אורז דביק (להשיג בחנויות מתמחות)
1 כפית מלח
1/2-3/4 כוס מים רותחים

למלית

1 כוס שקדים טחונים (או אגוז אחר שאוהבים)
4 כפות טחינה אל ארז
2 כפות סוכר חום
קורט מלח

לסירופ

1 כוס סוכר חום
2 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח אורז ומלח ומוסיפים בהדרגה מים רותחים תוך כדי ערבוב בכף עץ. לאחר שרוב המים נספגו, עוברים ללישה ידנית וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ולא דביק. אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח אורז ואם הוא יבש, מוסיפים מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים ל-20 כדורים שווים.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-20 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול דקיק בעובי 1 מ"מ. מניחים במרכז כל עיגול כדור מרציפן. אוספים את קצוות הבצק (כמו שממלאים קובה) ומכדררים חזרה לכדור מהודק היטב.
  4. מרתיחים שפע מים בסיר גדול ומבשלים בהם את הכיסונים, עד שהם צפים. מסננים ושומרים בצד.
  5. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן סוכר ומים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהסירופ מסמיך.
  6. מגישים: יוצקים סירופ סוכר לקעריות הגשה ומניחים בהן את הכיסונים המבושלים.