לחם מתוק במילוי שומשום וטחינה

המזרח הרחוק והמזרח הקרוב מתחברים במאפה מתוק אחד - לחם סיני שטוח ופריך במילוי שומשום וטחינה. מתכון ממכר של לילך רווה

חומרים ל-10 מאפים אישיים

לבצק

1/3 3 כוסות קמח
1 כף שמן קנולה
1 כפית שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים
1 כפית מלח

מעט שמן קנולה לשימון כדורי הבצק

למלית

4 כפות שומשום
4 כפות טחינה אל ארז
2 כפות גדושות סוכר חום

לטיגון

שמן קוקוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר ולשים במשך 3 דקות במהירות נמוכה, בעזרת וו לישה. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים בניילון או במגבת נקייה ולחה ומשהים לתפיחה למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בינתיים מכינים את המלית: משטחים את השומשום על מחבת וקולים תוך כדי ערבוב מדי פעם, להזהבה (היזהרו לא לשרוף). מסירים מהאש ומעבירים למטחנת תבלינים. טוחנים לאבקה (אפשר גם במכתש ועלי). מעבירים לקערית.
  3. מוסיפים לאבקת השומשום טחינה וסוכר חום ומערבבים היטב. מגלגלים מהתערובת 10 כדורים בגודל זהה ושומרים בצד.
  4. ממלאים את המאפים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים. משמנים כל כדור במעט שמן קנולה.
  5. משמנים את משטח העבודה במעט שמן קנולה. משטחים את כדורי הבצק בעזרת מערוך או בידיים לעיגול בעובי 1 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כדור טחינה ושומשום ומשטחים בעזרת הידיים, כך שיכסה את הבצק בשכבה אחידה.
  6. אוספים את שולי הבצק ליצירת מעין "חבילה" או כדור ממולא ומהדקים היטב את השוליים שהמילוי לא יצא. מרדדים בזהירות במערוך את הבצק הממולא לעיגול בעובי 2 ס"מ.
  7. מטגנים: מחממים שמן קוקוס במחבת מעל להבה בינונית, כך שיכסה את כל התחתית. מניחים בצק ממולא בשמן ומכסים במכסה. בודקים שהצד התחתון הזהיב, הופכים ומטגנים באותו אופן את הצד השני. מוציאים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר המאפים. מגישים מיד.
  • EN
  • דילוג לתוכן