פסטה ברוטב עגבניות חריף עם טחינה

נועה לוי מציעה להכין פסטה ים תיכונית לוהטת, עם עגבניות ופלפל חריף. מגישים עם טחינה גולמית ופירורי לחם פריכים

SHARE

חומרים ל-4 מנות

1/4 כוס שמן זית
8 שיני שום חצויות לאורכן
1 פלפל ירוק חריף, חצוי ונקי מגרעינים
8 עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר לבן
1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (בוקטיני, ספגטי, לינגוויני וכד')

לפירורי לחם

4 פרוסות לחם ישן או 2 פיתות מאתמול, חתוכים גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית

להגשה

8 כפות טחינה אל ארז

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים שום ופלפל חריף (אין צורך לפרוס) ומטגנים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשמן מקבל את טעמי השום והפלפל (היזהרו לא לחרוך אותם).
  2. חותכים את העגבניות לשמיניות ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר ומערבבים. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות תוך ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן.
  3. בינתיים מכינים פירורי לחם: מחממים תנור ל-150 מעלות. מעבירים את הלחם או הפיתות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, לייבוש מלא. מוציאים ושומרים על התנור חם.
  4. מעבירים את הלחם/הפיתות בזהירות למעבד מזון, מוסיפים מלח, פפריקה ושמן זית וטוחנים ב'פולסים' לקבלת פירורי לחם. מחזירים לתבנית ואופים עוד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים מעט ממי הבישול, מסננים ומעבירים לרוטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מים ממי הבישול, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים 2 כפות טחינה על כל מנה. מגישים מיד.