פסטה ברוטב עגבניות חריף עם טחינה
נועה לוי מציעה להכין פסטה ים תיכונית לוהטת, עם עגבניות ופלפל חריף. מגישים עם טחינה גולמית ופירורי לחם פריכים
חומרים ל-4 מנות
1/4 כוס שמן זית
8 שיני שום חצויות לאורכן
1 פלפל ירוק חריף, חצוי ונקי מגרעינים
8 עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר לבן
1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (בוקטיני, ספגטי, לינגוויני וכד')
לפירורי לחם
4 פרוסות לחם ישן או 2 פיתות מאתמול, חתוכים גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
להגשה
8 כפות טחינה אל ארז
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים שום ופלפל חריף (אין צורך לפרוס) ומטגנים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשמן מקבל את טעמי השום והפלפל (היזהרו לא לחרוך אותם).
- חותכים את העגבניות לשמיניות ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר ומערבבים. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות תוך ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן.
- בינתיים מכינים פירורי לחם: מחממים תנור ל-150 מעלות. מעבירים את הלחם או הפיתות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, לייבוש מלא. מוציאים ושומרים על התנור חם.
- מעבירים את הלחם/הפיתות בזהירות למעבד מזון, מוסיפים מלח, פפריקה ושמן זית וטוחנים ב'פולסים' לקבלת פירורי לחם. מחזירים לתבנית ואופים עוד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים מעט ממי הבישול, מסננים ומעבירים לרוטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מים ממי הבישול, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
- מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים 2 כפות טחינה על כל מנה. מגישים מיד.