En

ספגטי טחינה אה פפה

מי אמר שטבעונים נהנים פחות? רז רהב עם גרסה טבעונית משגעת לספגטי המפורסם מרומא, קצ'יו אה פפה, עם טחינה והמון פלפל שחור

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה (500 גרם) ספגטי
חופן עלי שמיר
חופן עלי כוסברה
1/4 כוס טחינה אל ארז
1 כף מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)

שמן זית, להגשה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן בשפע מי מלח רותחים. מסננים ושומרים כוס אחת מנוזלי הבישול.
  2. בינתיים קוצצים דק את עלי השמיר והכוסברה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערה את הספגטי החם ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה היטב. מוסיפים 1/4-3/4 כוס מנוזלי הבישול ששמרנו כדי "לפתוח" את הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול – המנה צריכה להיות עם טעמי פלפל שחור עזים.
  4. מחלקים את הספגטי לקערות הגשה אישיות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
דילוג לתוכן