ספגטי טחינה אה פפה
מי אמר שטבעונים נהנים פחות? רז רהב עם גרסה טבעונית משגעת לספגטי המפורסם מרומא, קצ'יו אה פפה, עם טחינה והמון פלפל שחור
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
חופן עלי שמיר
חופן עלי כוסברה
1/4 כוס טחינה אל ארז
1 כף מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
שמן זית, להגשה
אופן ההכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן בשפע מי מלח רותחים. מסננים ושומרים כוס אחת מנוזלי הבישול.
- בינתיים קוצצים דק את עלי השמיר והכוסברה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את הספגטי החם ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה היטב. מוסיפים 1/4-3/4 כוס מנוזלי הבישול ששמרנו כדי "לפתוח" את הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול – המנה צריכה להיות עם טעמי פלפל שחור עזים.
- מחלקים את הספגטי לקערות הגשה אישיות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.